Diskuse

S islámem paní Stárkové by do styku přijít teda opravdu nechtěla

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Po nátlaku civilizovaných zemí dostala milost, ale tisíce jiných žen takové zastání nemají.

http://www.novinky.cz/zahranicni/308430-znasilnena-norka-odsouzena-v-dubaji-za-mimomanzelsky-sex-je-volna.html

0 0
možnosti
JH

obecně - Bible, Korán apod. byly ve středověku jakési příručky pro správné chování ve své společnosti. Ale  křesťanství, na rozdíl islámu prodělalo společenský vývoj ( kulturní a technický) a bylo nahrazeno státním zřízením.Islám zůstal  tam, kde začal - ve středověku, řídě se jakýmsi koránem,který neřeší současný život. Pokud chce islámista získat nějaké odborné vzdělání, musí na západ. Islám je schopen vychovávat mládež jen odděleně, je pochopitelné, že se dívky a ženy musí na veřejnosti zahalovat, protože by se na ně muži vrhli jak na feny. Jejich vedoucí- imáni umí jenom nazpaměť odříkat Korán, rozumí akorát tak délce vlasů a fousů a tahle společnost není soběstačná a snaží se urvat západu jejich výdobytky. S Islámem nechci mít nic společného, jsem rád , že žiji v Česku, zvl. po shlédnutí videa, kdy byla kalašnikovem do hlavy střlena žen, která neměla dostatečně zahalený obličej

2 0
možnosti
MJ

Hezkou sobotu.

Jasně že pohled Evropanů na Islám je dán nynější situací v Sýrii, Libyi, v Africe atd., dále sebevražednými útoky. Není zájem zajímat se o Islám jako takový. Trochu se něco o něm dozvědět , přečíst si něco o něm (nemyslím zdejší blogy) , zamyslet se proč to vzniklo, co je příčinou. Příčinou jistě není Korán. Nebojím se ukázat na USA. I když dnes je to považováno skoro jako vlastizrada :-))))).Přiznám se, že mám také strach . Byl jsem ve Vídni, tam jsou ohromné čtvrtě muslimské. A jistě mezi nimi lze najít potencionálního sebevraha. Ale jak jsem už poznamenal, Korán za to nemůže. Může za to historie, může za to vyvážení demokracie od USA. Žádné zbraně v moderní historii ( od poslední světové války) nepřinesly demokracii. A dnes dokonce je už oficiálně zakázáno mluvit o boji muslimů proti Hitlerovi ( skoro jako o obětech ruských za světové války) a velkém podrazu Britů a Američanů vůči muslimům za poslední světové války.

0 2
možnosti
PK

Těch kteří se chtěli zbavit Britského impéria případně ruské nadvlády? :D :D :D Těch bylo taky mraky - zejména Krymských tatarů.

nebo těch kteří bojovali v řadách britského impéria za slib velké arábie kterou jim briti nikdy nedali... (obecný názor po druhé světové byl že je nesmysl aby vznikl nějaký další silný mocenský blok, tak si raději zvolili splnit slib židům dát jim jejich stát)

Británie vydala 2 protichůdné sliby - jak existenci Izraele tak vytvoření arabského státu. Mohla splnit jen jeden- a v geopolitické situaci po druhé světové byla jednotná arábie nesmysl.

Krom toho vznik panarabského bloku by patrně vedl k stejné "fundamentalistické" válce kterou zažíváme nyní... protože by to více méně byl blok založený mocensky na sunnitských arabech... a to by se Šiítům nelíbilo. Ono ostatně ona se jim sunnitská vláda nelíbí ani teď.

Ale ti hodní sunnitští soudové západu prodávají ropu a plyn, tak je jaksi jejich likvidace Šiítů v pořádku... co na tom že půlka Peněz pro ISIL jde ze saudské arábie... žádné sankce nebudou...

1 0
možnosti
LC

No s těmi, co tento týden utopili dvanáct křesťanů cestou za svobodou, klidem a mírem, bych opravdu do styku přijít nechtěl.

9 0
možnosti
PK

http://zpravy.idnes.cz/v-melbourne-bylo-zatceno-pet-muzu-pry-chystali-teroristicky-utok-1cx-/zahranicni.aspx?c=A150418_072418_zahranicni_zt

Tihle jsou taky bonbonek... myslím že nejlepší řešení je vyhostit je mezi žraloky na korálových útesech a nedat jim ani nafukovací kruh.

Co potřebujeme je obnova trestu smrti... živit podobné parchanty ve vězení z daní těch které chtějí zabíjet a nutit konvertovat je urážka všech daňových poplatníků.

2 0
možnosti
MP

Vy si žijete v muslimské zemi a jste spokojena, s místními si rozumíte. My zase žijeme v ateisticko-křesťanské zemi a jednotlivého muslima, který bude respektovat naši kulturu, taky sneseme. Ale nepotřebujeme dělat nějaké multikulturní směsky aneb za islámem do Orientu, za hinduismem do Indie, za animismem do Polynésie. A náš domov nechť zůstane tím, čím po staletí byl.

13 0
možnosti
JR

J70a77n 41R68á38ž

17. 4. 2015 22:01

Když čtu Vaše články, vzpomenu si na tátu, jak mi říkal" Nevěř žádnému komunistovi. Většina se tváří přátelsky, usmívají se na Tebe, hladí Tě po ramenou i čaje Ti dají napít. Nezapomeň však že jsou připraveni vrazit Ti kdykoliv kudlu do zad. Je to jejich přirozenost"

Dodávám: Je to stejné jako s muslimy.

15 0
možnosti
Foto

Je to stejné se všemi lidmi, bez ohledu na víru a politickou příslušnost. Až to jednou lidé pochopí, bude se nám na tomto světě žít mnohem lépe.

2 1
možnosti
MO

S Vaším blogem o Stanislavu Grossovi jsem s vcelku souhlasil. Ale když píšete o islámu tak nemohu:-). Mějte se dobře.

3 0
možnosti
Foto

Děkuji, i vy se mějte dobře. Nikomu nelezu nikam, takže jednou se to líbí, jednou zase ne. Bude nejspíš převládat to, že se moje texty líbit nebudou, protože píšu hlavně a zejména o islámu a to docela konzistentně už pár let. Takže asi se neshodneme, což je ale v pořádku. ;-)

0 0
možnosti
PK

P91a21v21e25l 57K78u67r56a17l

17. 4. 2015 21:01

Je to vcelku prosté - až bude můj soused muslim na svém dvorku dělat halal porážku kuřat a jeho ženy chodit v burkách je k tomu neřeknu ani slovo.

Za jediné podmínky že on bude absolutně tolerovat a neřekne ani slovo k tomu že tam moje žena chodí v létě bez plavek a že v zimě na dvoře zcela veřejně probíhá vepřová zabijačka.

Já jsem ochoten tolerovat jeho zvyky za podmínky že on bude absolutně tolerovat ty moje.  V okamžiku kdy ovšem on bude říkat že ho něco uráží tak existuje jediné řešení - jít do konfliktu proti němu.

Ústupek je možný jenom v případě že druhá strana učiní absolutně stejný ústupek opačným směrem

Pokud ode mne chtějí muslimové toleranci jejich stylu života a pravidel tak moje podmínka je jejich absolutní tolerance mého stylu života a mých pravidel.

Bez ohledu na to jestli je navzájem porušujeme a nebo je nás to vzájemně uráží - to je vnitřní subjektivní přesvědčení které bych neměl ventilovat ani já ani ti muslimové.

Bohužel toho prakticky nejsou schopní ani ti nejmírnější z nich. Já podle jejich hodnot, jejich pravidel a (a jejich sebeomezování kvůli náboženství) nikdy žít nebudu.  Ta pravidla mají naprosto iracionální zdůvodnění (- nemůžou jinak - je to nesmysl zvaný víra...) 

Víra je něco co já ve svém životě z principu nemůžu přijmout. Nemůžu se rozhodovat na základě víry... musím buď vědět a nebo je lepší si hodit mincí, ale nikdy za žádných okolností pro můj mozek není přijatelné zakládat jakoukoliv činnost na "víře že je něco správně". NA to potřebuji exaktně a opakovatelně měřitelné důkazy.

9 0
možnosti
PK

P13a32v77e61l 84K60u81r85a65l

17. 4. 2015 21:05

Trvalo staletí než se nám z naší společnosti podařilo eliminovat vliv většinu křesťanství... dalšího stupidního iracionálního náboženství které si jako všechny jiná dogmaticky stanovují co je "dobře a co je špatně"

není sebemenší důvod tuto nabytou svobodu opouštět a opět posilovat ve společnosti jakýkoliv vliv víry a iracionálních náboženských pravidel.

0 0
možnosti
JK

J82o98s22e71f 47K18l91a66t

17. 4. 2015 20:29

Co slovo-to perla

0 0
možnosti