Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Je fajn, že jste schopná a ochotná se osobně angažovat – přesto ve Vašem konání vidím velkou dávku naivity. Třeba se mýlím, ale z té Vaší reportáže jsem získal dojem, že Vaši "pomoc" přijali spíše ze slušnosti, respektive z důvodu, aby neztratili tvář, než ze skutečné potřeby. Nikdy jste nezískala dojem, že je spíše vyrušujete?

Ti lidé překonali několik tisíc kilometrů a nyní o sobě říkají, že jsou zcela bez prostředků. Naprostá většina obyvatel České republiky není schopna shromáždit dost peněz na to, aby takovou cestu absolvovali opačným směrem – a to i s přihlédnutím k faktu, že síla české koruny je mnohem vyšší, než síla měn zemí, z nichž uprchlíci pocházejí. Jste si jistá, že jste se od těch lidí dozvěděla pravdu?

Píšete, že cesta bratranců (automechanika a absolventa fakulty tělesné výchovy) započala v Kirkúku, ale to "správné dobrodružství nabrala až na území ČR, kde byli za pokřiku hulvátských policistů vytaženi z mezinárodního vlaku." Jste si jista, že to nejhorší zažili v ČR? Proč tedy utíkali z Kirkúku? Nejkratší cesta po silnicích z Kirkúku do Prahy je dlouhá přes tři tisíce sedm set kilometrů, přičemž museli překonat celý severní Irák a severní Sýrii (pokud si tedy trasu mohli vybírat). Jenže v těchto místech se necestuje s baťůžkem na zádech, ale s kvérem přes rameno a s balíkem pěněz nejen na úplatky.

O uprchlících píšete například toto: "Mnozí z nich se proto rozhodnou jít dál svou cestou bez jediného halíře, a pomoct si sami." Můžete mně říci, jak to vypadá v praxi? Jak si takoví lidé "bez jediného halíře" pomáhají sami? Na koho nebo na co se spoléhal ten mladý muž "bez halíře", když odmítl i Vaši pomoc?

Odpovědi na tyto otázky mají naprosto zásadní význam.

1 1
možnosti
Foto

Aha, takže pokud tomu chápu správně, uprchlíkům nemá smysl pomáhat, protože je tím jenom obtěžujeme. S pár korunami je máme nechat na nádraží, oni si časem začnou něco krást aby se najedli. Jaksi mi to nejde dohromady s těmi fámami, že uprchlíci se dožadují pomoci, peněz a pobytu na západě. Tak jak to tedy je?

0 1
možnosti
AT

U vás mě takovéhle jásání nad imigranty z muslimských zemí vůbec nepřekvapuje -google o vás "píše" že jste propagátorka arabů a islámu a že si přivyděláváte jako prostitutka v bohatších arabských zemích ;-D  Sice na to vůbec nevypadáte (tedy pokud jste na té fotce v článku ta v té hnědé sukni a zeleném svetru ;-D ) ale je známo, že arabové jsou taková zvířátka  ;-D takže vkus a choutky mají asi různé ;-)  Už vám asi sluníčko svítilo hooodně na hlavu, že máte už i sluníčkové myšlení ;-D

4 1
možnosti
Foto

To postrádá logiku. Jestli jsem prostitutkou v bohatších arabských zemích, tak je tahle situace pro mne odlivem zákazníků a pomocí na nádraží si kálím do vlastního hnízda. Ale lidé vašeho řazení logikou a selským umem neoplývají, viďte. A pokud to měl být pokus o to mne urazit, tak try again, tohle bylo slabý. ;-)

1 3
možnosti
GV

Jo,to je hrdinský čin, postarat se o pár Arabů na nádraží. Zkusila bych to v tisicovem,divokém a agresivním davu,třeba v Maďarsku.Určitě budou skromný a slušný.Rv

3 0
možnosti
Foto

Mluvíte, jakoby jste tam sama pracovala. V tom případě všechna čest a klobouk dolu. V opačném případě mlátíte prázdnou slámu.

1 2
možnosti
MK

RvRvRvJste ještě trapnější než jsem si myslel. Mladí silní muži utíkají a nechají za sebe bojovat baby; no to jsou "hrdinové" a Vy s nimi.

Váš růžový přípisek má jedinou hodnotu; je dokladem, že systém se zadrženými nelegály je špatný. Po republice se nám tu může potulovat kde jaká verbež a muslimka a skoro muslimka s nimi navazují kontakt!

V mešitě bude malá oslava a mnutí rukou: zase další souvěrci na budoucím bojišti, to se nám to utěšeně rozrůstá!

Jak jsem říkal, trapná ; a ještě se tím chlubí!!!

6 1
možnosti
MP

To je všechno hezké, že jste přispěchala až z Maroka pomáhat do Prahy. A nemohli by tihle syrští hoši třeba do toho Maroka? Je tam bezpečno, stejný jazyk a kultura...

10 1
možnosti
Foto

Nepřispěchala, přiletěla. Nesyrští, iráčtí. Nearabští, kurdští mluvčí.

0 0
možnosti
VS

Bez peněz do hospody ani na cestu nelez. To neznáte ?

3 1
možnosti
Foto

Peněz bylo včera dost. Hladový nezůstal nikdo.

1 0
možnosti
Foto

Jímavé povídání. Jenom nevím, co zde kurdští bratranci dělají, když jejich národ bojuje o samostatnost.

8 1
možnosti
Foto

No zrovna Vy, který neustále dělá reklamu vyčůranosti a přizpůsobivosti zločinému systému, že posíláte lidi do boje...

2 4
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS