Diskuse

Máte slovo: uprchlíci, dobrovolníci a demagogové

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KM

K29a13r32e13l 47M14a90s35e10k

30. 9. 2015 12:41

Katarino, všimla jste si, jak se jmenuje ten agresivní chlapík v první řadě, druhý z prava?

0 0
možnosti
PT

P77e30t66r 75T53o74m15e32k

26. 9. 2015 18:59

Ten pořad jsem viděl a tak můžu vaši interpretaci zhodnotit. Jako obvykle zkreslujete, lžete. U vás nic nového. Fungujete jako pátá kolona extremistického islámu u nás. Měla byste být souzena a odsouzena jako vlastizrádkyně.

1 0
možnosti
KM

K90a40r26e27l 77M79a29s75e78k

27. 9. 2015 11:48

Kde není žalobce, není ani soudce, kašpárku.

0 3
možnosti
KB

Já mám jednu takovou sluníčkovou pomahačku v rodině (z manželčiny strany) a znám i několik jejich kamarádů. Často je podezírám, že když se "nic ve světě neděje", tak sedí a říkají si "už aby zase byla nějaká povodeň, válka, tsunami či bouchla sopka a my zase mohli někomu pomáhat". To     "pomáhat" je vlastně jediný smysl jejich života. 

V létě jsem s ní měl takovou menší slovní rozepři, když jsem se jí zeptal:

"A kdy jsi naposled viděla svojí babičku, které je 85, celý život se o tebe starala a dal by ti první poslední? Hodinu na Vánoce? Co kdyby jsi vzala 2-3 kamarády a věnovali jí jedno odpoledne. Třeba jí nakoupili či pomohli uklidit. No jo, ono by to nebylo tak IN a nikdo by to na FB nesdílel. Co jsi za poslední rok udělala pro někoho ze svých nejbližších? Nic."

Tak na mě koukala jako "vyoraná myš".

Neříkám, že jsou tací všichni, ale na část z nich platí charakteristika kterou jsem někde zaslechl:

"Lidskoprávní aktivista je člověk, který je schopný dát vlastní dítě do dětského domova, aby se mohl starat o cizí".

10 1
možnosti
JR

J20a77n 41R50á23ž

25. 9. 2015 19:35

Takové lidičky někdo trefně nazval dobrosery.

Když pomáhají za své a ve volném čase, nejdou na dávkách a chodí do zaměstnání, je mi to jedno.

Jak si z toho "pomáhání" udělá někdo job placený z veřejných peněz, zuřím!

Ta poslední věta je charakteristická pro dobrosery.

4 1
možnosti
KB

Otázka zní jinak. Jsme členy EU nebo nejsme? Pokud jsme, tak mi není jedno jestli do západní Evropy přijde za pár let 10 - 20 mil. imigrantů ze středního východu nebo Afriky a ovlivní tak charakter celé EU. Já prostě nechci být jednou součástí nějakého Evropského chalifátu, i kdyby zde přímo v ČR nebyl ani jeden imigrant. 

Je to stejné, jako byste říkala obyvateli Montany či Severní Dakoty, že se ho imigrace přes Mexiko netýká, protože k němu na sever žádní nepřijdou.

4 0
možnosti
JR

J85a53n 32R27á38ž

25. 9. 2015 19:37

Autorka už několikrát dokázala poněkud jednodušší myšlení!

1 1
možnosti
JS

Pokud má někdo zájem, doporučuji mu shlédnutí zajímavého německého dokumentu televize ZDF, která velmi názorně ukazuje problémy "integrace" muslimského obyvatelstva v německé společnosti.

Upozorňuji, že televize ZDF je veřejnoprávní německou televizí, žádný bulvár.

Zde je odkaz (film je opatřen českými titulky):

https://www.youtube.com/watch?t=83&v=CuZDFYoKoVM

1 0
možnosti
JS

Pokud si myslíte, že pro záchytná zařízení pro uprchlíky je označení "koncentrační tábory" příznačné, tak jde nejen o příklad manipulace a demagogie, ale je to také nechutná urážka lidí, kteří skutečnými koncentráky opravdu prošli. Je to přirovnání tak nepřiměřené, že by lidem, kteří takové přirovnání vysloví, měla být nařízena povinná návštěva alespoň Terezínského památníku nebo Památníku Osvětim, aby pochopili ten rozdíl. Jde totiž o to, že lidé, kteří označují současné uprchlické tábory za koncentráky, vlastně tvrdí, že koncentráky byly detenčními zařízeními pro nelegální uprchlíky, o které se starali lékaři, tlumočníci a uklízečky a kde se strava podávala pětkrát denně.

Speciálně pro paní Maruškinovou, která evidentně neví, co to byly koncentrační tábory: šlo o velkokapacitní věznice zločinného režimu, do kterých byly zavíráni všichni, koho vražedný režim určil k likvidaci, a pro tyto účely v nich zřídil velkokapacitní popraviště, spalovny a hromadné hroby.

Cituji z Vašeho článku: "Ale v čem jim vlastně já, a řada dalších skvělých lidí, kteří obětují svůj volný čas a často i peníze, vůbec pomáháme?". Sama sebe řadíte mezi skvělé lidi? Jenže skvělí lidé to o sobě nevyhlašují a konají přesně tak, jak je to v Bibli: "Varujte se konat skutky spravedlnosti před lidmi, jim na odiv; jinak nemáte odměnu u svého Otce v nebesích. Když prokazuješ dobrodiní, nechtěj budit pozornost, jako činí pokrytci…"

20 1
možnosti
Foto

Je velmi dobře známo, co dělají  uprchlíci s humanitární pomoci. Všude kudy uprchlíci prošli se humanitární pomoc nachází vyhozená.  Jedině k čemu je dobrá humanitární pomoc  je to , že jí uprchlíci hodí na oheň aby se ohřáli.

11 0
možnosti
ZB

Máte velkou pravdu v tom, že krize by nebyla, kdyby se věci věnovala POZORNOST JIŽ NA JAŘE. Co se týče oblíbené věty - oni tady nechtějí zůstat, tak proč je zastavujeme- tak s ní mám trochu problém. Tady nejde o to alibisticky vyčkat, až se všichni migranti přesunou do Německa. Jednak co se týče ochrany Schengenského prostoru máme také své povinnosti. A nejedná se o ochranu před migranty , ať uprchlíky nebo ne, kteří chtějí získat práci a život, ale o to, že nelze nechat po humnech běhat lidi jen tak bez pasu a neznámo odkud. Takže ano, tito lidé musí být internování ( souhlasím, že by tak mělo být za civilizovaných podmínek a zacházení by mělo být laskavé) než se ověří jejich totožnost a zaregistrují je. To, že pomáháte lidem s nákupem jízdenek kvituji, vytrpěli si dost, není třeba, aby měli další špatnou zkušenost. Předpokládám, že se již jedná o lidi, kteří jsou registrování, když mají v kapse 400 CZK.

1 1
možnosti
Foto

To je vše hezké - na Slovensku je zavřou na 6 měsíců, tady na tři, v Srbsku vůbec. Ale už se nikdo nestará o to, co se stane, když je pustí. A kam ti lidé pojedou, jestli vůbec. Zda budou mít co jíst. Hlavně, že je zkásnou za pobyt ve Vyšních Lhotách, jakoby to byl hotel all inclusive. Kde je pak zbytek peněz, se kterými se do lágru dostali? Proč jim nedávají i ty fotky, o které stewardky u nástupu do busu Student Agency tak stojí, a kvůli kterým propadají jízdenky, které jim dobrovolníci koupí? Přitom jde o jednoduchá řešení jednoduchých problémů.

1 0
možnosti
Foto

Imigraci způsobila státní moc svojí politikou v zahraničí a motivuje ji svou politikou doma.

Zrušme sociální dávky pro migranty, veřejnou finanční podporu neziskových organizací zaměřených na migranty, zrušme minimální mzdu pro migranty a regulace, které omezují jejich zaměstnávání (zákoník práce atd.) a omezují jejich případné podnikání. Povolme starousedlíkům diskriminaci a trestejme útoky na cizí majetek a životy. Výsledkem bude, že valná většina problémů zmizí.

9 0
možnosti