Diskuse

Jsem Bejrút, jsem Damašek, jsem Mosul.

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Podle Vás "Islámský stát nemá v Evropě rád až na jeho stoupence, nikdo." To není úplně přesné. Oficiální čísla hovoří o šesti tisících Evropanech, kteří odešli bojovat za Islámský stát a zase se vrátili, ale některé zdroje hovoří o tom, že šest tisíc lidí odešlo jen z Francie a neznámý počet jich přišel. To znamená, že v Evropě jsou minimálně statisíce lidí, kteří tvoří těmto fanatikům nějaký druh zázemí (rodina, přátelé, různé služby...). Jen Francie eviduje milion potenciálně nebezpečných lidí, kteří už mají nějaký vroubek týkající loajality s francouzskou společností.

Rozdíly mezi masakrem v Paříži a masakry v Bejrútu, Mosulu a Damašku jsou zcela zásadní. Masarky na Blízkém východě totiž patří ke "koloritu" islámské společnosti a jsou prakticky neřešitelné. Sunnité a šíité se navzájem vraždí odnepaměti. Ten konflikt je starý jako sám islám. Proč asi tyto masakry nepřinesou žádnou změnu? Protože jich tam probíhá deset denně – všichni se vraždí navzájem z iracionální prastaré nenávisti. Masakr v Paříži je oproti tomu snahou přenést problémy islámu do Evropy.

A mimochodem – momentálně muslimové vraždí Izraelce v Izraeli prakticky denně. Podřezávají a ubíjejí je přímo na ulicích. Židé zažívají jednu z největších vln násilí ve své vlastní zemi – v autobusech, v obchodech, na ulicích, ve svých domech… Když "jste" Bejrút, Mosul a Damašek, "jste" také Izrael?

A když mluvíte o "hadovi na prsou" – tak to je příměr k nepříteli, který na nás skrytě číhá v naší nejtěsnější blízkosti. Jenže takový se nedá zlikvidovat leteckými útoky. To je nepřítel, který už je tady. Útok na Islámský stát je jen útokem na jedno z klubek hadů.

Nechci být špatným prorokem, ale řekl bych, že lepšit se to nebude.

2 1
možnosti
Foto

Masakry na Blízkém východě patří ke koloritu islámské společnosti? 8-o

0 2
možnosti
Foto

R^ Z mnoha reakcí, které zaplavily internet, jsem smutná. Váš článek mně kapku zvedl náladu. Dávám karmu. Populární ale moc nebudete, tož si z toho nic nedělejte.

(Všimla jsem si, že tady jeden z diskutujících Csc. neumí ani vyjmenovaná slova. Je zajímavé, že zrovna takoví se staví do role ochránců naší kultury. Kdyby záleželo na nich, dávno bychom žádnou kulturu neměli).

Hezký večer :-)

2 4
možnosti
Foto

Děkuji, populární být netoužím. ;-)

1 0
možnosti
JR

J89a70n 21R23á25ž

15. 11. 2015 15:42

Jestli se mezi sebou poperou lví s tygry v Bangladéši,  bude to jen uveřejněno jako zajímavost a rychle to pochopitelně  zapadne. Když se lví s tygry spojí a hromadně začnou útočit na pokojné vesničany, bude to na prvních stranách deníků i televizního zpravodajství.

Upřímně a zcela nekorektně Vám sdělují, že nevinných obětí vzájemného vraždění muslimů je mi líto, ale jinak je mi to jedno. Když však začali muslimové sofistikovaně vraždit Evropany u nás doma, task to mi jedno není!

4 1
možnosti
Foto

Paní Maruškinová vám dala minus – očividně je jí tedy jedno, že muslimové vraždí Evropany. Takovou zrůdu jsem už dlouho nepotkal.

1 0
možnosti
Foto

Přemýšlela jste někdy o tom, co jste ve skutečnosti????Rv

1 1
možnosti

Kataríno , Kataríno , naše slova DOŠLO. Islám v České republice nechci!!

9 1
možnosti
ZA

Výborně napsáno. Jen myslím, že i solidarita s Francií je důležitá. Nelze lidem vyčítat lidské slabosti. Pokud žijete každodenní život, prostě nezvládáte vnímat všechnu hrůzu světa. Dotkne se vás jen to, co je nejblíž. Je to nutná prevence šílenství.

1 4
možnosti
Foto

Solidarita určitě důležitá je, a bohužel v dnešním světě chybí. Solidarita s Francií mi ale přijde pokrytecká a povrchná. Nemám nic proti solidaritě, když je pravá.

0 4
možnosti
GV
RK

R24a52d25e71k 78K11u46ť36á40k

14. 11. 2015 16:23

Jste demagog, snuska blabolu jako vzdy.

10 3
možnosti